Over ons

De website www.homoindekerk.nl is ontstaan door samenwerking tussen de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) en de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt (GKV). De redactie van de website is gevormd uit beide kerkgenootschappen.

 

De Nederlands Gereformeerde Kerken  zijn rond 1970 ontstaan uit de Gereformeerde Kerken (vrijg.) en worden gevormd door 90 gemeenten en ruim 32.000 kerkleden.

 

De Gereformeerde Kerken vrijgemaakt  zijn in 1944 ontstaan vanuit de Gereformeerde Kerken (nu PKN) en worden gevormd door 277 gemeenten en tellen ruim 124.250 leden.

Doelstelingen

De website is opgezet met het doel een bijdrage te leveren aan de bezinning, de visieontwikkeling en de toerusting binnen de kerken rond homoseksualiteit. Voorwaarde daarbij is dat de auteurs zich gebonden weten aan en aangesproken willen worden op Gods Woord als enige norm voor leer en leven. De redactie wil met een gevarieerd informatieaanbod …

Bekijk pagina »

Historie

De Landelijke Vergadering van de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) besloot in 2007 een website op te zetten om een pastorale handreiking te geven voor de omgang met homoseksuele gemeenteleden en relaties in de gemeente. De Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt (GKV) werd gevraagd om aan het project deel te nemen. De Generale Synode van de GKV van …

Bekijk pagina »

Redactiesamenstelling

De redactie van www.homoindekerk.nl wordt gevormd door: Ad de Boer (NGK) ds. Henk Messelink (GKv) De redactie werkt onder verantwoordelijkheid van de Nederlands Gereformeerde Toerusting (NGK) en het Praktijkcentrum voor de kerken (GKv).

Bekijk pagina »

Verantwoordelijkheid

De op de website geplaatste bijdragen mogen niet gezien worden als het standpunt van de kerken of van de redactie. De oorspronkelijke schrijvers of makers dragen als enige verantwoordelijkheid voor de inhoud van de geplaatste bijdragen.

Bekijk pagina »